Travtermer och Expertråd

Några värdefulla expertråd!

Här har vi samlat ihop några travtermer, som du kan ha nytta av. Det är en blandning av travtermer och lite expertråd. Här kommer termerna:

nordicbet-trotting

Tidsregeln

Hästen bör visa konkurrensduglig snabbhet. Hästen ska inte ha kommit mer än 0,6 sekunder eller tre längder efter vinnaren i sitt sista eller näst sista lopp, vilket är mycket viktigt.

7-veckorsregeln

Hästen måste ha gjort minst ett lopp under de senaste sju veckorna före loppet.

Kuskregeln

En bra häst med dålig kusk kommer att förlora till en bra eller medelmåttig häst med bra kusk. Kontrollera kuskarnas tidigare prestationer och procentsatser.

Spårregeln

Kontrollera statistiken över startspåren. En häst som misslyckats tidigare kan ha gjort det på grund av dåligt startspår, vilket bör tas med i beräkningen.

Fartregeln

Hästen måste ha klarat en snabb öppning eller vunnit när den satte sitt rekord. Detta för att hästarna i travlopp får draghjälp, som i biltävlingar, när de ledande hästarna har gått framför den häst som övervägs.

Jämnhetsregeln

Jämnt intjänade prispengar, jämna prestationer i de olika klasserna indikerar en potentiell vinnare. Ett stort steg neråt i klass kan göra hästen till vinnare i ny omgivning. Ett steg upp i annan klass kräver inte bara jämnhet utan också signifikanta tecken på förbättring.

Galoppregeln

En kronisk galoppör ska snabbt elimineras. Unga, gröna hästar galopperar oftare än mer vana hästar. En galopp kan bero på andra faktorer än hästen. Att en häst galopperat nyligen innebär inte att den måste väljas bort. Ta om möjligt reda på orsaken till att den galopperat och fortsätt utvärderingen.

Klassregeln

Se upp för hästar som är ute i hård omgivning, såvida de inte uppvisar klar förbättring. Tränaren har den kanske bara ute för att den ska få träning i hård konkurrens. Klassregeln säger omvänt, att form slår klass.

Icke-vinnarregeln

En häst kan inte förväntas göra vad den inte gjort tidigare. Eliminera icke-vinnare, såvida de inte tagit ett stort steg ned i klassen.

nordicbet-trotting

Värt att lägga på minnet!

Om en bra kusk tex Erik Adielsson spikar sej själv i kusk tipset då är det rätt 8 gånger av 10.

En stor favorit som missar på grund av tex galopp eller något annat blir ofta helt bortglömd när den är med nästa gång men det ska du komma ihåg för då vinner den 8 gånger av 10.

Guld divisionen

Om favoriten är störst eller näst störst i omgången så vinner den statistiskt 6 gånger av 10. Procenten kan vara ännu högre beroende på om det kan förmodas ta spets tex. Om inte favoriten vinner så har andrahandaren lika stor chans att vinna som alla dom andra har tillsammans 8 gånger av 10 vinner här en av de fyra som är mest streckade.

Silver divisionen

Här har pengarna hästarna sprungit in stor betydelse vinnaren fins mycket ofta bland dom fyra som har mest pengar. Det skräller ganska ofta här för att hästarna håller ofta hög klass. Har favoriten 84% eller mer då vinner den 2 gånger av 3 då kan det vara en bra spik.

Brons divisionen

Här streckar dom flesta spelare mer än det behövs då 8 av 10 lopp vinns av någon av det fyra mest streckad. Är på så sätt många gånger ett sparlopp.

Klass 1

Här vinner favoriten sällan vilket kan vara bra att veta. Dom flesta hamnar i streckprocents intervallet 52-70 och då är vinstchansen endast 24%

Klass 2

Det här en lopptyp det gärna blir en halvskräll rank 4-9 ungefär 4 av 10.

Klass 3

Många spelare tror att det skräller ofta i dom här loppen men faktum är att sju gånger av tio vinner någon rankad ett till fyra. Övriga gånger rank 5 till 10.

Stolopp

Detta är en lopptyp det ofta skräller i särskilt om det är ett stolopp av låg klass. Man ska också tänka på att ston alltid är lite svårbedömda då deras brunst i regel kommer var sjätte vecka.

Stoeliten

Här skräller det inte så ofta har favoriten 90% på strecken vinner den i 99% Du hittar vinnare rankad 1-4 i ca:85%

Kallblod

Har favoriten 85% av strecken eller mer då är det 94% chans att han vinner. När inte det är så hög klass på loppet tex då inte Järvsöfaks är med då blir det mycket öppnare och skräller gärna.

Detta var några av alla de travtermer och expertråd, som du kan hitta på vår sida om Betting och Trav.

Relevanta nyheter

Lämna ett svar