Speltips 31 oktober till 2 november 2014

Bollnäs-Tillberga HCP -3.5 Bollnäs. Dags för en ny Fredagsmatch på Sävstaås då denna matchen blev flyttad fram två dagar pågrund av det varma vädret som det är just nu i Sverige, vilket givetvis ställer till det för dom lagen som inte har någon inomhushall. Spela på odds och betta på rätt matcher!

Bollnäs då, ja dom har verkligen gjort en rejäl satsning då man plockat hem Per Hellmyrs och Daniel Berlin ifrån Ryssland, man har vunnit Champions Cup på försäsongen och inledde denna säsongen med att hemmabesegra Broberg/Söderhamn med 4-3, trots knappa siffror så hade man full kontroll matchen igenom enligt tränaren Joakim Forslund.

Kreativt lag

Dags för ”Giffarna” att ta emot Tillberga som i premiären borta mot Kalix hade en 1-3 ledning i början av andra halvlek men sjabblade bort det till en knapp 4-3 förlust.

Tillberga denna säsongen är något av ett kreativt lag som har bra lösningar i sitt spel och är fyllda av energi! Laget har denna säsongen en spelande tränare i Anders Östling som givetvis tillhör en av dom viktigaste lirarna i laget tillsammans med Jens Blixt och Andreas Hammarbäck.

Dock känns det som att Tillberga verkligen inte räcker till i årets Elitserie och jag blir inte förvånad om dom inte plockar ett enda poäng denna säsongen.

Fredagsmatch och folkfest väntar på Sävstaås och med spelsugna lirare i hemmalaget så tror jag siffrorna kan rinna iväg rejält här! Tränare Forslund är nöjd med Bollnäs förberedelser inför denna match och med dom världsstjärnorna man har i laget så kommer det troligtvis bli stora siffror här!

9-3?

IFK Göteborg-Halmstad HCP IFK Göteborg -1.5

Slutomgång i Allsvenskan och IFK Göteborg vill givetvis behålla den andraplatsen dom ligger på just nu och man ska göra det mot ett Halmstad som ligger i Ingemansland och har flera frågetecken för vissa lirare. Mikael Boman, bästa målskytten i Halmstad kommer inte spela då han är klar för just Göteborg nästa säsong. Baldvinsson som inte lirat sedan den 5 Oktober kommer inte heller han att spela imorgon då han är klar för Nordsjälland nästa säsong.

Sedan är det flera spelare som sitter på utgående kontrakt, och dessa herrar är:

Silverholt, Magyar, Steindorsson, King Osei Gyan, med flera andra.

Frågan är därmed hur stor motivation det finns hos Halmstad egentligen som troligtvis kommer lufta lite unga spelare!

IFK Göteborg har däremot inga avbräck och är just nu seriens formstarkaste lag, man vill givetvis avsluta perfekt och behålla den där andraplatsen! Kjetil Waehler gör sin sista match och inramningen kommer vara grym! 3-0?

V75 denna helg

V75 körs denna helgen på Sundbyholmstravet utanför Eskilstuna och jag har hittat ett vettigt platsspel i V75-5 där jag lirar nummer 13 Chip Dealer som i detta lopp körs av den duktige lärlingen Elias Strandberg då det är ett lärlingslopp. Troels Andersen tränar den 6årige valacken som har tre raka starter på V75 med en fjärdeplats som bäst, och gör nu en ny V75-start på Sundbyholm.

Han har fått ett lopp i kroppen efter 2 månaders vila och senast på V75 var han ute mot hästar som Sauveur,Zonguldak,Coldtown. Sådana hästar ser jag inte i detta fältet och att Chip Dealer och Elias Strandberg ska vara bland dom tre ser jag som ett sunt spel!

Relevanta nyheter

Lämna ett svar