Speltips 14-16 November 2014

Bra flera helger i rad nu då man varit MR.100 %!Denna helgen är det uppehåll i Europas Fotbollsligor då det vankas Em-Kval. Vi inleder helgen med en match ifrån Bandyns Elitserie:

Tillberga-Vetlanda HCP -2.5 Vetlanda.

Denna säsongens enda nollpoängare hittills Tillberga ska alltså ta emot Vetlanda, som roligt nog har inlett med fyra raka kryss.

Det har dock varit starka kryss mot lag som Vänersborg,Västerås,Lidköping och nu sist Edsbyn!

Tommy Österberg som styr Vetlanda med järnhand har sagt inför säsongen att om laget inte når slutspel iår så avgår jag direkt!

Men visst ser det än så länge bra ut för Österbergs mannar att kunna nå ett efterlängtat slutspel!

Tillberga har inlett säsongen rekorddåligt med 39 insläppta mål på fyra matcher, man hade länge 1-3 ledning borta mot Kalix i premiären men tappade det till en 4-3 förlust! Sedan har man åkt på däng mot Bollnäs (6-4) (Steg i rätt riktning) För att sedan åka på stordäng mot Sandviken på hemmaplan med 3-14 och sen Lidköping på bortaplan med 15-3.. Tillberga är alltså i fritt fall och jag blir inte förvånad om dom inte tar ett enda poäng denna säsongen!

Lira HCP Vetlanda! 3-8?

Lördag 15 November:

Spelstopp 20.45

Makedonien-Slovakien

Dags igen för EM-Kval och mina blickar riktas mot Grupp C där man får se nationer som Ukraina och Spanien, men det är inte någon av dom som toppar gruppen med full pott! Det är Slovakien som imponerat genom att besegra Ukraina, Vitryssland på bortaplan och sedan besegrat Spanien på Hemmaplan! Största stjärnan har man i Marek Hamsik som haft en jobbig höst i klubblaget Napoli, men sänkte senast Vitryssland med sina två mål!

Denna omgång möter man ett Makedonien som har tre poäng på sina tre inledande matcher, och dom poängen togs efter ett sent övertidsmål mot Luxemburg! Man har haft stora problem med målskyttet och man märker att man saknar Goran Pandev!

Slovakien i pole position slarvar inte bort 3 poäng mot Makedonien!

Denna veckan är det Finaler i travets Elitserie V75! Dom körs som vanligt under vintern på nationalarenan Solvalla och även denna veckan har jag luskat fram ett lir åt er!

V75-6 (Lopp10)

Nummer 3 Bear Dancer har imponerat stort på slutet och verkligen hittat formen genom tre raka V75-starter varav två segrar!

På Åby för tre starter sedan satt han direkt i ledningen och spårade sedan runt om när han lätt gled undan tillslut!

Senast på Eskilstuna körde Björn Goop och imponerade stort då han även visade att han kan vinna race bakifrån!

Nu är det dags för Johan Untersteiner att hoppa upp i jollen och det är ett samspelt ekipage! Senast Johan körde så vann dom på Mantorpstravet, så bytet av kusk ska inte vara några större problem! Då det är en rätt stor favorit i nummer 10 Sauveur så är platsoddsen på hästarna bakom rätt höga, så jag rekommenderar platsspel på Nummer 3 Bear Dancer!

LIRA PLATS!

Relevanta nyheter

Lämna ett svar